Feng shui principai namų dekorui. Kaip sukurti harmoniją?

Feng shui principai namų dekorui. Kaip sukurti harmoniją?

Feng Shui – tai senovės kinų praktika, kurios tikslas – subalansuoti žmogaus aplinką pagal gamtos jėgas, siekiant skatinti sveikatą, gerovę ir laimę.

Šiame straipsnyje gilinsimės į pagrindinius Feng Shui principus namų dekore, padėsiančius jums sukurti harmoningą ir ramybe spinduliuojančią namų aplinką.

Puikus dekoro elementas svetainei ar bet kokiai kitai namų erdvei gali būti ir paveikslai ant drobės iš mūsų parduotuvės kolekcijos.

Feng Shui pagrindai

Feng Shui remiasi trimis pagrindiniais principais: Chi (gyvybės energija), Yin ir Yang (priešingų jėgų pusiausvyra) bei penkių elementų (medis, ugnis, žemė, metalas, vanduo) teorija.

Namų dekoras, atitinkantis šiuos principus, skatina teigiamą energijos cirkuliaciją ir padeda sukurti harmoningą gyvenamąją erdvę.

Feng Shui principų pagalba, galima ne tik pagerinti namų išvaizdą, bet ir pasiekti gilesnį emocinį bei psichologinį komfortą, kuris skatina sveikesnį ir harmoningesnį gyvenimo būdą.

Namų zonavimas pagal Bagua žemėlapį

Bagua žemėlapis – tai įrankis, padedantis identifikuoti ir optimizuoti įvairias gyvenimo sritis atitinkančias namų zonas.

Kiekviena zona atsako už tam tikrą gyvenimo aspektą, pavyzdžiui, turtą, sveikatą ar meilę. Priklausomai nuo to, kokius pokyčius norite matyti savo gyvenime, galite pradėti dekoruoti ir aktyvuoti atitinkamas Bagua zonas tam tikrais spalvų, formų ar elementų akcentais.

Pavyzdžiui, turto zoną aktyvuojantys elementai gali būti įvairūs auksinės spalvos akcentai arba kiti vandens elementą atitinkantys objektai, simbolizuojantys turto srautą ir finansinę gerovę.

Šių principų taikymas namų interjere skatina sąmoningą erdvių ir objektų išdėstymą, siekiant maksimaliai išnaudoti teigiamos energijos potencialą.

Harmonijos kūrimas skirtingose namų erdvėse per dekorą

Svetainė

Svetainė yra vieta, kurioje šeima renkasi dažniausiai, todėl čia labai svarbu skatinti teigiamą Chi cirkuliaciją.

Baldų išdėstymas turėtų skatinti laisvą energijos judėjimą, o naudojamos spalvos ir medžiagos – atspindėti pusiausvyrą tarp Yin ir Yang. Šiltos spalvos ir medžio elementai, kaip pavyzdys, gali pridėti jaukumo ir šilumos.

Svetainės apšvietimas dieną turėtų būti pakankamai ryškus, kad skatintų aktyvumą, o vakarais – pakankamai švelnus, kad kurtų ramybės pojūtį.

Akcentinių elementų, pavyzdžiui, meno kūrinių ar augalų naudojimas gali padėti įnešti asmeninio charakterio ir papildomai subalansuoti erdvę, tuo pačiu pritraukiant norimą energiją.

Miegamasis

Miegamasis yra asmeninė poilsio oazė.

Pagal Feng Shui, čia ypač svarbu vengti technologinių prietaisų pertekliaus, tam, kad erdvė išliktų palanki ramybei.

Čia rekomenduojama naudoti ramias žemės spalvas, na, o lova, kaip pagrindinis objektas kambaryje, turėtų būti išdėstyta taip, kad iš jos matytųsį įėjimas į kambarį.

Taip pat svarbu, kad lova nebūtų tiesiogiai po langais arba durų ir langų linijoje, kad išvengtumėte skersvėjų ir pernelyg stiprios energijos srauto, kuris gali trukdyti ramiam poilsiui.

Patalynės pasirinkimas taip pat atlieka svarbų vaidmenį kuriant atmosferą – rekomenduojama rinktis natūralių medžiagų, tokios kaip medvilnė ar linas, patalynę, kuri padėtų kurti švelnumo ir komforto jausmą.

Virtuvė ir valgomasis

Virtuvė ir valgomasis yra tarsi namų širdis, todėl čia svarbu skatinti sveikatą ir gerovę.

Spalvų pasirinkimas turėtų skatinti apetitą ir gerą nuotaiką, o erdvės išplanavimas – socializaciją ir šeimos narių bendravimą.

Kad virtuvėje ir valgomajame vyrautų teigiama energija, svarbu tinkamai išdėstyti baldus ir įrenginius, pavyzdžiui, viryklę reikėtų nukreipti taip, kad maisto ruošimo metu būtų matomas įėjimas į erdvę, taip simboliškai priimant gerą Chi srautą.

Tinkamas apšvietimas taip pat labai svarbus – šviesos šaltiniai turėtų būti pakankamai ryškūs maisto ruošimui, bet kartu reguliuojami jaukesnei atmosferai valgant.

Spalvų psichologija ir Feng Shui Spalvų pasirinkimas yra esminė namų dekoro dalis, veikianti žmonių emocinę būseną.

Feng Shui rekomenduoja rinktis spalvas pagal jų atitikimą penkiems elementams ir tai, kokią energiją norite atvesti į tam tikrą namų erdvę.

Spalva
Reikšmė
Mėlyna
Atsipalaidavimas, ramybė, emocinė pusiausvyra.
Juoda
Gylis, misterija, intuicija ir gilūs apmąstymai.
Raudona
Energija, aistra, dėmesys ir veiklumas.
Žalia
Augimas, gyvybingumas, sveikata.
Geltona
Optimizmas, džiaugsmas ir sąmoningumas.
Balta
Švara, naujos pradžios, aiškumas.
Ruda
Stabilumas, patikimumas, saugumas.
Violetinė
Turtas, dvasingumas, kūrybiškumas.

Dažniausiai daromos klaidos kuriant tokį interjerą ir kaip jų išvengti

  • Per daug dekoro elementų – stenkitės išlaikyti paprastumą, vengdami pernelyg daug dekoratyvinių elementų, kurie gali sukelti vizualinį triukšmą ir trukdyti energijos tekėjimui.
  • Netinkamas baldų išdėstymas – užtikrinkite, kad baldai būtų išdėstyti taip, jog netrukdytų laisvam energijos judėjimui.
  • Ignoruojamas spalvų poveikis – spalvos turi didelį poveikį mūsų emocinei būsenai ir energetikai. Pasirinkite spalvas, kurios atitinka kiekvienos erdvės paskirtį.
  • Netinkamas apšvietimas – per silpnas arba per stiprus apšvietimas gali neigiamai veikti erdvės energiją. Taip pat, kur įmanoma, naudokite natūralius šviesos šaltinius.
  • Nepakankamas ryšys su gamta – Feng Shui akcentuoja gamtos elementų svarbą namų interjere. Įtraukite į savo namus gyvus augalus, kad pagerintumėte gyvybinės energijos (Chi) cirkuliaciją.

Pabaigai

Feng Shui principai namų dekore gali tapti puikiu įrankiu kiekvienam, siekiančiam sukurti harmoningą ir sveiką aplinką savo namuose.

Nors pradžioje tai gali atrodyti sudėtinga, žingsnis po žingsnio, galite pasiekti reikšmingų pokyčių.

Svarbiausia – eksperimentuoti, klausytis savo intuicijos ir mėgautis kūrybos procesu.

Grįžti į tinklaraštį

Palikite komentarą

Atminkite, kad komentarai turi būti patvirtinti prieš juos paskelbiant.